Sneakers waren nog nooit zo populair als vandaag de dag. Kijk maar eens op straat naar wat voor schoenen mensen allemaal dragen. De sneaker zal het meeste voorkomen. Dat is eigenlijk ook niet zo gek. Wat zit immers nog comfortabeler dan sneakers? Bovendien kun je ook veel verschillende outfits en looks creëren met goede sneakers. Vandaag vertel ik je hoe je eenvoudig een casual chique look kan maken. De schoenen die erbij horen? Stijlvolle sneakers, zelfs geef ik de voorkeur aan Nike sneakers. Een ander merk mag natuurlijk ook. Zolang de sneakers netjes, stijlvol en natuurlijk schoon zijn.

Het begint bij de sneakers

Om een casual chique look te creëren moet je dus eerst goede schoenen hebben. Niet zomaar elk paar sneakers is geschikt voor zo’n outfit. De afgetrapte sneakers die al drie jaar oud zijn mogen in de kast blijven liggen. Alleen met schone, stijlvolle schoenen kun je een casual chique look maken. Heb je een paar prachtige witte Nike’s? Zorg dan dat ze goed verzorgd zijn en geheel schoon zijn. Niets doet meer afbreuk aan een look als afgetrapte of smerige schoenen. Dus wil jij een casual chique look creëren die zelfs toegestaan is op kantoor? Dan begin je bij het uitzoeken van de geschikte sneakers.

Van beneden naar boven werken

De tweede stap is om je outfit van beneden naar boven samen te stellen. Als je sneakers gebruikt met een hele felle kleur, dan moet je broek neutraal zijn. Andersom geldt hetzelfde: bij een neutrale kleur Nike sneakers mag je best een felle kleur broek aantrekken. Wanneer je een bijpassende broek hebt gevonden, dan kies je een stijlvolle top, t-shirt of overhemd. Voor mannen is het de eenvoudigste optie om een net overhemd aan te trekken. Zo heb je direct al een casual chique look. Vrouwen hebben daarentegen veel meer keuze. Wellicht te veel. Staar je niet blind op de mogelijkheden en onthoud altijd: less is more.

Eenvoudig combineren voor casual chique

Het geheim van de casual chique look zit in de eenvoud. Je ziet er casual chique uit wanneer het lijkt alsof je er weinig moeite voor hoefde te doen. Vandaar dat ik je ook op het hart wil drukken dat minder in dit geval echt meer is. Een net overhemd met een gilet op een spijkerbroek met wat Nike sneakers is een perfect voorbeeld van casual chique. Je mag natuurlijk met kleuren combineren. Twijfel je echter over bepaalde combi’s? Maak ze dan gewoon niet. Soms is dat de betere optie.