Ben jij een echte fietsfanaat die veel kilometers wil maken? Trek je er graag lekker met de fiets op uit in het weekend en staan je vakanties in het teken van het wegtrappen van zoveel mogelijk kilometers? Dan is een elektrische trekkingfiets jouw ideale reisgezel. Elektrische trekkingfietsen zijn ook wel bekend als elektrische hybridefietsen.

Wat is een elektrische trekkingfiets?

Een trekking fiets is een sportieve fiets die uitstekend is uitgerust voor lange (trek)tochten en voorzien van trapondersteuning. De elektrische trekkingfiets is een stevige, licht en compleet uitgeruste fiets die klaar is voor het zware werk. Elektrische trekkingfietsen zijn bijzonder geschikt voor langere fietsvakanties. Of je nu de bergen in gaat of op vlak terrein blijft: elektrische trekkingfietsen zijn ieder terrein de baas.

Kenmerken elektrische fietsen

Een elektrische trekkingfiets heeft een licht aluminium frame, waardoor deze geschikt is voor het fietsen van langere afstanden. Gewone elektrische fietsen beschikken vaak over frames gemaakt van zwaardere materialen.

Typisch voor elektrische trekkingfietsen zijn de vele montagemogelijkheden voor fietstassen en drinkbussen. Er zijn allerlei ingenieuze systemen om zoveel mogelijk bagage en proviand zo compact mogelijk mee te nemen. Niet alleen bagagedragers vooraan en achterop, maar de boven- en onderbuis van het frame en een stuurtas behoren tot de mogelijkheden.

Aandrijfsystemen

Elektrische trekkingfietsen beschikken meestal over een krachtige middenmotor. Door de centrale plaatsing tussen de trappers ligt het zwaartepunt laag. Hierdoor ligt de fiets stabieler op de weg en voelt het rijden natuurlijker aan.

Aanschaffen van een elektrische trekkingfiets

Overweeg je de aanschaf van een elektrische trekkingfiets? Bezoek dan een e-bike specialist en laat je goed voorlichten. Maak proefritten op meerdere modellen zodat je de onderlinge verschillen beter kunt beoordelen. Let daarnaast goed op de accucapaciteit van de e-bike, deze is bepalend voor de actieradius. Met een goede voorbereiding fiets jij straks op een elektrische trekkingfiets waar je nog jaren plezier van hebt!